Preskoči na glavno vsebino
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice24. oktober 2023Predstavništvo v Sloveniji

12. forum evropske strategije za podonavsko regijo

Danes se je na Brdu pri Kranju začel 12. forum evropske strategije za podonavsko regijo (EUSDR).

Letošnji dogodek, ki ga skupaj organizirajo Republika Slovenija, Evropska komisija in program za podonavsko regijo, se bo osredotočil na širitev EU, podporo državam pristopnicam, okrevanju Ukrajine, energetske in prometne izzive v regiji, udeležbo mladih v makroregionalni strategiji za podonavsko regijo in ključne poklice prihodnosti.

»Podonavska regija je bistvena za napredek evropskega projekta in blaginjo 115 milijonov prebivalcev in 14 držav članic. Upam, da bodo razprave na forumu okrepile sodelovanje v regiji in na ambiciozen način pospešile napredek na 12 prednostnih področjih, določenih v strategiji za podonavsko regijo,« je pojasnila evropska komisarka za kohezijo in reforme Elisa Ferreira.

Med glavnimi govorniki so tudi Tanja Fajon, podpredsednica slovenske vlade ter ministrica za zunanje in evropske zadeve, avstrijski minister za evropske in mednarodne zadeve Alexander Schallenberg ter drugi ministri iz držav EUSDR.

Evropska strategija za podonavsko regijo je makroregionalna strategija, ki jo je Komisija sprejela decembra 2010, Evropski svet pa jo je potrdil leta 2011. 

Več:

Več informacij

Datum objave
24. oktober 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji