Preskoči na glavno vsebino
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice1. december 2021Predstavništvo v Sloveniji

300 mrd evrov za za spodbujanje trajnostnih povezav po svetu

Evropska komisija in visoki predstavnik za zunanje zadeve in varnostno politiko sta danes začela izvajanje  strategije Global Gateway, nove evropske strategije za spodbujanje za spodbujanje trajnostnih povezav po svetu.

300 milijard evrov za za spodbujanje trajnostnih povezav po svetu

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je dejala: »COVID-19 je pokazal, kako povezan je svet, v katerem živimo. V okviru svetovnega okrevanja želimo preoblikovati način povezovanja sveta, da bi bila obnova boljša za prihodnost. Evropski model pomeni naložbe v trdo in mehko infrastrukturo, trajnostne naložbe v digitalno, podnebje in energijo, promet, zdravje, izobraževanje in raziskave ter v spodbudno okolje, ki zagotavlja enake konkurenčne pogoje. V skladu z demokratičnimi vrednotami EU ter mednarodnimi normami in standardi bomo ob spoštovanju najvišjih socialnih in okoljskih standardov podpirali pametne naložbe v kakovostno infrastrukturo. Strategija Global Gateway je model za to, kako lahko Evropa vzpostavi odpornejše povezave s svetom.«

Cilj strategije Global Gateway je ob upoštevanju potreb partnerjev in lastnih interesov EU med letoma 2021 in 2027 mobilizirati do 300 milijard evrov naložb zapodporo trajnemu okrevanju na svetovni ravni.

Več:

Več informacij

Datum objave
1. december 2021
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji