Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice15. marec 2024Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

500 milijonov evrov za povečanje proizvodnje streliva

Evropska komisija je danes za povečanje proizvodnih zmogljivosti za strelivo namenila 500 milijonov evrov, kakor je to predvideno v skladu z aktom o podpori proizvodnji streliva (ASAP).

Krepitev evropske obrambne industrije (Foto: skladišče streliva)

Evropska komisija je danes za povečanje proizvodnih zmogljivosti za strelivo namenila 500 milijonov evrov, kakor je to predvideno v skladu z aktom o podpori proizvodnji streliva (ASAP). To bo evropski obrambni industriji omogočilo, da do konca leta 2025 poveča proizvodnjo streliva na 2 milijona granat na leto.

Komisija je ob tem začela izvajati delovni program v okviru instrumenta za krepitev evropske obrambne industrije s skupnimi naročili (EDIRPA) in četrti letni delovni program Evropskega obrambnega sklada (EDF).

Proračun teh programov skupaj znaša skoraj 2 milijardi EUR. Današnji koraki v smeri krepitve evropske obrambne tehnološke in industrijske baze so bili narejeni po sprejetju prve evropske obrambne industrijske strategije (EDIS) in z njo povezanega predloga za evropski program obrambne industrije (EDIP)

Več:

Več informacij

Datum objave
15. marec 2024
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji