Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice10. junij 2021Predviden čas branja: 1 min

700 milijonov evrov za Globalno partnerstvo za izobraževanje

Pred vrhom skupine G7 je predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyennapovedala, da bo Evropska unija namenila 700 milijonov evrovza Globalno partnerstvo za izobraževanje.

Press conference by Ursula von der Leyen, President of the European Commission, and Charles Michel, President of the European Council, ahead of the G20 Summit, ahead of the G7 Summit in Carbis Bay, United-Kingdom

»Ponosna sem, da bomo Globalnemu partnerstvu za izobraževanje, v obdobju 2021-2027, zagotovili 700 milijonov evrov za preoblikovanje izobraževalnih sistemov po svetu. Podpora izobraževanju, še posebej dekletom in ženskam, je ključna, da se jim v življenju zagotovijo dobre možnosti.« je poudarila predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

Evropska komisarka za mednarodna partnerstva Jutta Urpilainen je dodala, da bodo ta sredstva zagotovila trajnostne in dolgoročne naložbe v izobraževalne sisteme ter s tem zadostila izobraževalnim potrebam milijonov otrok in mladih v času največje motnje učenja v zgodovini. 

Evropska unija si bo skupaj z državami članicami, kot »Ekipa Evropa«, še naprej prizadevala, da zagotovi možnosti za izobraževanje za vsakega otroka. EU skupaj z državami članicami zagotavlja polovico svetovne pomoči izobraževanju.

Več:

Več informacij

Datum objave
10. junij 2021