Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice9. januar 2024Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Brezplačne vozovnice #DiscoverEU

Več kot 36.000 mladih Evropejk in Evropejcev bo v okviru pobude DiscoverEU prejelo brezplačno vozovnico za raziskovanje raznolikosti Evrope, spoznavanje njene kulturne dediščine in zgodovine ter povezovanje z ljudmi z vse celine.

Brezplačne vozovnice #DiscoverEU (par najstnikov pred vlakom čeških železnic, ki dela selfie fotografijo)

Mladi bodo potovali med marcem letos in majem prihodnje leto, predvsem z vlakom.  

V tem krogu prijav pobude DiscoverEU, ki se financira iz programa Erasmus+, se je prijavilo več kot 144.000 mladih, rojenih v letu 2005, iz držav članic EU in pridruženih držav Erasmus+. DiscoverEU vključuje tudi učno razsežnost z usposabljanji pred odhodom ali srečanji po vsej Evropi. Mladi udeleženci se lahko pridružijo tudi skupini na Facebooku in se tako še bolj povežejo s skupnostjo DiscoverEU.  

Iz Slovenije je prispelo 1226 prijav, vozovnice pa bo prejelo 221 mladih.  

»DiscoverEU je edinstvena priložnost za nepozabno potovanje po Evropi, kjer vsak postanek ustvarja nove odnose in poudarja večplastno lepoto Evrope,« je poudarila evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Iliana Ivanova tem ob tem mladim pustolovcem, ki se bodo podali na to izjemno potovanje, zaželela: »Naj vsaka lokacija razširi vaše obzorje, vsaka interakcija obogati vašega duha in vsako srečanje pusti trajen spomin!«

Več:

Več informacij

Datum objave
9. januar 2024
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji