Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice9. julij 2021Predviden čas branja: 1 min

CharactHer - kampanja za enakost spolov v filmski in medijski industriji

Evropska komisija začenja danes na filmskem festivalu v Cannesukampanjo »CharactHer«, ki je namenjena ozaveščanju o pomenu raznolikosti in vključevanja v filmski in medijski industriji, pri čemer je v ospredju enakost spolov in vloga žensk.

Participation of Věra Jourová, Vice-President of the European Commission, in the launch event of the campaign "CharactHer – Empowering all talents in the Film and the Media industries"

Evropska komisija začenja danes na filmskem festivalu v Cannesu kampanjo »CharactHer«, ki je namenjena ozaveščanju o pomenu raznolikosti in vključevanja v filmski in medijski industriji, pri čemer je v ospredju enakost spolov in vloga žensk. To je prva pobuda na temo raznolikosti in vključenosti v okviru akcijskega načrta za podporo okrevanju in preoblikovanju medijskega in avdiovizualnega sektorja EU.

Podpredsednica Komisije Věra Jourová, pristojna za področje vrednot in preglednosti, je dejala, da je potrebno v obdobju, ko premagujemo pandemijo, ženske postaviti v središče okrevanja. Prav tako je po njenem mnenju pomembno, da kampanja da navdih čim več ženskam, kajti na ta način bo Evropa kar najbolje izkoristila vse svoje talente.

Kampanja »CharactHer« je del širših prizadevanj za krepitev Unije enakosti oziroma njene strategije za enakost spolov.

Več:

 

Več informacij

Datum objave
9. julij 2021