Preskoči na glavno vsebino
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice31. avgust 2021

COVID-19: v EU polno cepljenih 70 % odraslih

Danes je EU dosegla ključni mejnik, saj je zdaj 70 % odrasle populacije cepljene v celoti. Skupaj je več kot 256 milijonov odraslih v EU prejelo celotno cepljenje.

Symbolic -  Plasters

Pred sedmimi tedni je bil predčasno dosežen cilj Komisije: državam članicam do konca julija zagotoviti dovolj odmerkov cepiva za popolno cepljenje 70 % odraslega prebivalstva EU.

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je izjavila: «Polno cepljenje 70 % odraslih v EU že avgusta je velik dosežek. Strategija EU za skupno napredovanje se obrestuje in Evropo postavlja v ospredje svetovnega boja proti COVID-19. Vendar pandemija še ni končana. Potrebujemo več. Vse, ki se lahko cepijo, pozivam, naj to storijo. Pri cepljenju pa moramo pomagati tudi preostalemu svetu. Evropa bo pri teh prizadevanjih še naprej podpirala svoje partnerje, zlasti države z nizkimi in srednjimi dohodki.»

Evropska komisarka za zdravje in varnost hrane Stela Kiriakides je povedala: »Zelo sem vesela, da smo danes dosegli cilj cepljenja 70 % odraslih v EU pred koncem poletja. To je skupni dosežek EU in držav članic, ki kaže, kaj je mogoče, kadar usklajeno solidarno sodelujemo. Naša prizadevanja za nadaljnje povečanje števila cepljenj po vsej EU bodo še naprej neumorna. Tudi v prihodnje bomo podpirali zlasti tiste države članice, ki se še vedno soočajo z izzivi. Zapolniti moramo vrzel v imunosti in zapreti vrata novim različicam, za to pa mora cepljenje zmagati v tekmi z njimi.»

Več:

Več informacij

Datum objave
31. avgust 2021