Preskoči na glavno vsebino
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice31. maj 2021

Digitalna skupščina bo letos posvečena evropskemu digitalnemu desetletju

Evropska komisija in portugalsko predsedstvo Sveta Evropske unije bosta 1. in 2. junija  letos gostila digitalno skupščino, ki bo letos posvečena evropskemu digitalnemu desetletju.

Cybersecurity

Ta dogodek na visoki ravni bo osredotočen na cilje EU za leto 2030 v zvezi z digitalnim desetletjem in programom za digitalno Evropo, novim programom v vrednosti 7,5 milijarde evrov za financiranje uvajanja evropskih digitalnih projektov.

Poleg razprav o tem, kako okrepiti vodilno vlogo Evrope na vseh področjih in ciljih za leto 2030 (med drugim v zvezi z digitalnimi znanji in spretnostmi, digitalno preobrazbo podjetij, povezljivostjo visoke hitrosti, varno in trajnostno digitalno infrastrukturo ter digitalizacijo javnih storitev), bo v središču tudi vprašanje, kako spodbujati in zaščititi evropske vrednote in pravice v digitalnem svetu.

Margrethe Vestager, izvršna podpredsednica Komisije, pristojna za področje Evrope, pripravljene na digitalno dobo, je povedala: »Vse večji del našega življenja se odvija na spletu, zato so vrednote EU v digitalnem okolju čedalje pomembnejše. Digitalno desetletje naj bi nam kot državljankam in državljanom zagotovilo, da imamo na spletu enake pravice kot sicer.«

Več informacij o programu, prijavi na dogodek in možnostih spremljanja je na voljo tukaj.

Več:

Več informacij

Datum objave
31. maj 2021