Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice23. junij 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Dobitniki nagrad novega evropskega Bauhausa 2023

Komisija je včeraj razglasila 15 dobitnikov nagrad novega evropskega Bauhausa za 2023 in 14 izbranih projektov, ki bodo prejeli 65 milijonov evrov naložb iz prvega razpisa za inovativne ukrepe v okviru evropske pobude za mesta v okviru kohezije.

new european bauhaus

Komisija je včeraj razglasila 15 dobitnikov nagrad novega evropskega Bauhausa za leto 2023 in 14 izbranih projektov, ki bodo prejeli 65 milijonov evrov naložb iz prvega razpisa za inovativne ukrepe v okviru evropske pobude za mesta v okviru kohezijske politike.

Nagrade obeležujejo in podeljujejo navdihujoče primere obstoječih projektov in zamisli mladih talentov, da bi Evropa postala bolj trajnostna, lepa in vključujoča. Vse o finalistih in njihovih projektih najdete tukaj.

Novi evropski Bauhaus je ustvarjalna in interdisciplinarna pobuda, ki evropski zeleni dogovor povezuje z našimi življenjskimi prostori in izkušnjami. Pobuda poziva vse Evropejce, naj si zamislijo in skupaj zgradijo trajnostno in vključujočo prihodnost, ki bo lepo za naše oči, misel in dušo.

Več:

Več informacij

Datum objave
23. junij 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji