Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice18. november 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Dobitniki nagrad REGIOSTARS 2022

Komisija je danes razglasila dobitnike nagrad REGIOSTARS 2022 za najboljše projekte v EU, ki jih podpira kohezijska politika.

Dobitniki nagrad REGIOSTARS 2022

Komisija je danes razglasila dobitnike nagrad REGIOSTARS 2022 za najboljše projekte v EU, ki jih podpira kohezijska politika. Za obeležitev 15. obletnice nagrad je bilo izmed finalistov in zmagovalcev prejšnjih let predlaganih 15 projektov. 

Med tremi zmagovalci je prvo mesto zasedel projekt sanacije in obnove starodavne mestne utrdbe Cittadelle Gozo na MaltiDrugo mesto je zasedel pilotni projekt e-šol, v okviru katerega je 151 osnovnih in srednjih šol na Hrvaškem prejelo opremo in orodja za digitalno izobraževanje. Tretje mesto je zasedel španski program PICSA za trajnostno gradnjo v Andaluziji, ki je pomagal oživiti tamkajšnji stavbni sektor z uvedbo varčevanja z energijo in povečanjem deleža energije iz obnovljivih virov v obstoječih stavbah.     

Komisija od leta 2008 vsako leto organizira nagrade REGIOSTARS. Postale so evropski znak odličnosti za projekte v okviru kohezijske politike, ki jih financira EU ter ki kažejo inovativne in vključujoče pristope k regionalnemu razvoju. Spodbudile so regije k izvajanju vse bolj učinkovite kohezijske politike EU.

Več:

Več informacij

Datum objave
18. november 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji