Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice28. april 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Dobitniki nagrade evropska prestolnica vključevanja in raznolikosti

Evropska komisija je prvič razglasila dobitnike nagrade evropska prestolnica vključevanja in raznolikosti, katere cilj je izpostaviti kraje, mesta in regije iz celotne EU, ki so zgled napodročju vključujočih politik.

evropske prestolnice vključevanja in raznolikosti

Evropska komisija je prvič razglasila dobitnike nagrade evropska prestolnica vključevanja in raznolikosti, katere cilj je izpostaviti kraje, mesta in regije iz celotne EU, ki so zgled na področju vključujočih politik.

Dobitniki nagrad iz petih držav članic – Hrvaške, Nemčije, Romunije, Španije in Švedske – so bili izbrani na podlagi njihovih prizadevanj za pravičnejšo družbo s spodbujanjem raznolikosti in vključevanja ne glede na spol, raso, etnično poreklo, vero in prepričanje, invalidnost, starost in identiteto LGBTIQ ter z vključevanjem Romov.

Podpredsednica za vrednote in preglednost Věra Jourová je pojasnila: »Videli smo, da so v kriznih časih ranljive skupine še bolj ogrožene. Danes izkazujemo priznanje mestom, ki so vzor na področju zaščite dostojanstva in svobode vseh članov skupnosti. Ob tem se spomnimo, kako pomembne so takšne pobude, ki podpirajo vrednote naše unije – ne glede na to, na kateri ravni potekajo.«

Več:

Več informacij

Datum objave
28. april 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji