Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice18. november 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Dodatna cepiva proti opičjim kozam

Organ Komisije za pripravljenost in odzivanje na izredne zdravstvene razmere (HERA) je danes s podjetjem Bavarian Nordic podpisal okvirno pogodbo oskupnem javnem naročilu za dobavo do dveh milijonov odmerkov cepiva proti opičjim kozam.

Vaccination
EU

Organ Komisije za pripravljenost in odzivanje na izredne zdravstvene razmere (HERA) je danes s podjetjem Bavarian Nordic podpisal okvirno pogodbo o skupnem javnem naročilu za dobavo do dveh milijonov odmerkov cepiva proti opičjim kozam v letih 2023 in 2024.

To 14 sodelujočim državam omogoča nakup odmerkov za zadovoljitev srednje- in dolgoročnih potreb ter oblikovanje zalog. Prvi odmerki, kupljeni v okviru skupnega javnega naročila, bodo dobavljeni v drugem četrtletju leta 2023.

Mehanizem EU za skupno javno naročanje je določen v sporazumu EU o skupnem javnem naročanju, ki ga je podpisalo 36 držav. Mehanizem omogoča skupno javno naročanje zdravstvenih protiukrepov kot alternativo ali dopolnilo javnemu naročanju na nacionalni ravni. Sodelujočim državam EU omogoča enakopravnejši dostop do posebnih zdravstvenih protiukrepov in bolj uravnotežene cene ter izboljšuje zanesljivost oskrbe.

Več:

Več informacij

Datum objave
18. november 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji