Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice22. november 2021Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Donacija cepiv proti COVID-19 afriškim državam

Ekipa Evropa in Svetovna zveza za cepiva in imunizacijo (GAVI) sta danes sporočili, da bosta do konca letošnjega leta zagotovili donacijo 99,6 milijona odmerkov cepiva Johnson & Johnson.

Coronavirus - First vaccinations, Côte d’Ivoire

Ekipa Evropa in Svetovna zveza za cepiva in imunizacijo (GAVI) sta danes sporočili, da bosta do konca letošnjega leta zagotovili donacijo 99,6 milijona odmerkov cepiva Johnson & Johnson kot del zaveze EU, da do sredine prihodnjega leta državam z nizkimi in srednjimi dohodki nameni 500 milijonov odmerkov cepiv.

Prve pošiljke se v tem trenutku dostavljajo v Niger, Džibuti, Nigerijo, Togo, Srednjeafriško republiko, Demokratično republiko Kongo, Republiko Gvinejo in Mavretanijo. V prihodnjih tednih pa bodo sledile dostave v druge afriške države.

»Ekipa Evropa spodbuja globalne solidarnostne napore proti COVID-19. Teh skoraj 100 milijonov odmerkov cepiva Johnson & Johnson, ki bo dostavljeno v okviru pobude COVAX, je del svežnja 500 milijonov odmerkov cepiv, ki smo se jih zavezali dostaviti najbolj ranljivim državam v prihodnjih mesecih. Prvi odmerki so prispeli v Niger, v tem tednu pa bodo sledile še druge države. Še naprej bomo delili cepiva. Istočasno pa podpiramo krepitev kapacitet proizvodnje cepiv po svetu, zlasti v Afriki,« je poudarila predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

Več:

Več informacij

Datum objave
22. november 2021
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji