Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice3. julij 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Erasmus+: nova sredstva za zavezništva evropskih univerz

Evropska komisija je danes objavila rezultate razpisa Erasmus+ za leto 2023 za pobudo Evropske univerze, ki podpira zavezništva visokošolskih ustanov. 

Student life during Erasmus+ at Murcia

Skupaj s sedmimi novimi zavezništvi evropskih univerz, ki so bila izbrana danes, zdaj obstaja že 50 zavezništev evropskih univerz, v katerih sodeluje več kot 430 visokošolskih ustanov iz 35 držav. Med njimi so vse države članice EU, pa tudi Islandija, Republika Severna Makedonija, Norveška, Srbija, Turčija, Albanija, Bosna in Hercegovina ter Črna gora. 

Študenti in študentke sodelujočih ustanov lahko izkoristijo edinstveno transnacionalno in inovativno ponudbo izobraževanja, ki jim omogoča, da pridobijo osnovne spretnosti in kompetence za prihodnost. Vseh 50 zavezništev evropskih univerz s sklepanjem nadaljnjih partnerstev s skoraj 1.700 pridruženimi partnerji – od nevladnih organizacij, podjetij in mest do lokalnih in regionalnih organov – v evropske regije prinaša obsežne inovacije.

V okviru tega razpisa z rekordno visokim proračunom v višini 402,2 milijona evrov sredstev iz programa Erasmus+ bo vsako zavezništvo prejelo do 14,4 milijona evrov za štiri leta.

Več:

Več informacij

Datum objave
3. julij 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji