Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice22. september 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

EU v New Yorku

Delegacija Evropske unije na visoki ravni se ta teden udeležuje 77. zasedanja Generalne skupščine Združenih narodov v New Yorku.

Delegacija Evropske unije na visoki ravni se ta teden udeležuje 77. zasedanja Generalne skupščine Združenih narodov v New Yorku.

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, izvršni podpredsednik Evropske komisije Frans Timmermans, visoki predstavnik/podpredsednik Josep Borrell ter komisarja Janez Lenarčič in Jutta Urpilainen gostijo dogodke in srečanja z voditelji z vsega sveta ter se udeležujejo številnih dvostranskih srečanj na visoki ravni v New Yorku, ki potekajo ves teden.

Danes je visoki predstavnik Borrell v imenu EU nagovoril Varnostni svet ZN glede ohranjanja miru in varnosti Ukrajine. Udeležil se bo tudi drugih dogodkov z namenom poudariti, da EU podpira prizadevanja ukrajinskega tožilca in Mednarodnega kazenskega sodišča, da bi pred sodišče privedli odgovorne za najhujše zločine v Ukrajini.

Ob robu zasedanja Generalne skupščine danes evropski komisar za krizno upravljanje Lenarčič sopredseduje dogodku na visoki ravni »Boj proti „popolni nevihti“ humanitarnih kriz: razširitev baze virov in krepitev odpornosti glede na eksplodirajoče potrebe«.

Več:

Več informacij

Datum objave
22. september 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji