Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice18. november 2021Predstavništvo v Sloveniji

Evropska komisija podaljšala začasni okvir za državno pomoč

Evropska komisija se je danes odločila, da začasni okvir za državno pomoč, ki bi moral nehati veljati še do koncal letos, podaljša do 30. junija 2022.

Države članice lahko podajo pripombe k spremembam uredbe o splošnih skupinskih izjemah

Za dodatno pospešitev okrevanja se je odločila za dodatno omejeno obdobje uvesti tudi dva nova ukrepa za zagon gospodarstva, privabljanje zasebnih naložb za hitrejše, okolju prijaznejše in bolj digitalno okrevanje in za podpiranje solventnosti.

Izvršna podpredsednica Margrethe Vestager, pristojna za politiko konkurence, je dejala: »Omejeno podaljšanje nudi priložnost za postopno in usklajeno opustitev kriznih ukrepov, ne da bi pri tem prišlo do nenadne ustavitve pomoči, in odraža napovedano močno okrevanje evropskega gospodarstva na splošno. Po drugi strani bomo še naprej pozorno spremljali porast okužb s COVID-19 in druga tveganja za okrevanje gospodarstva.«

Začasni okvir za državno pomoč državam članicam od začetka pandemije omogoča, da podjetjem v stiski zagotavljajo ciljno usmerjeno in sorazmerno pomoč, hkrati pa določa zaščitne ukrepe za ohranitev enakih konkurenčnih pogojev na enotnem trgu.

Več:

Več informacij

Datum objave
18. november 2021
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji