Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice16. september 2021Predviden čas branja: 1 min

Evropska nagrada za inovativno poučevanje

Evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Marija Gabriel inslovenska ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec sta danes oznanili prve zmagovalce evropske nagrade za inovativno poučevanje.

Namen nagrade, ki jo podpira program Erasmus+, je počastiti dosežke učiteljev in šol po Evropi, izpostaviti inovativne prakse poučevanja in učenja ter evropsko sodelovanje v izobraževanju prek transnacionalnih aktivnosti.

»Izobraževanje, podobno kot družba, doživlja globoke spremembe, ki vplivajo na vsakodnevno delo učiteljev. Nove inovativne metode poučevanja in učenja se razvijajo po vsej Evropi. Evropsko nagrado za inovativno poučevanje smo uvedli, da bi namenili priznanje tem prizadevanjem. Nagrada bo postala tudi platforma za izmenjavo dobrih praks ter prostor za vrednotenje poklica, ki je bil v družbi dolgo podcenjen,« je dejala komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Marija Gabriel.

Na današnjem spletnem dogodku so bili predstavljeni 104 nagrajenci. V vsaki državi programa Erasmus+ so bile nagrade na voljo v 4 kategorijah, in sicer: predšolska vzgoja in varstvo primarno izobraževanje, sekundarno izobraževanje ter šole za poklicno izobraževanje in usposabljanje.

Tema prve izvedbe je bila učenje na daljavo in kombinirano učenje, kar je v tesni povezavi z akcijskim načrtom za digitalno izobraževanje in pandemijo COVID-19.

Več:

 

 

Več informacij

Datum objave
16. september 2021