Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice23. februar 2021Predviden čas branja: 1 min

Evropski dnevi industrije 2021

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je danes odprla Evropske dneve industrije 2021. Pohvalila je evropsko industrijo za njeno odpornost v času pandemije koronavirusa, ob tem pa poudarila, da moramo upoštevati spoznanja iz krize, če želimo pospešiti okrevanje in okrepiti konkurenčnost Evrope v svetu.

Tako se na primer pripravlja instrument za izredne razmere na enotnem trgu, da se na njem ne bi nikdar ponovila motnja, kot jo je povzročila pandemija.

»Drugo spoznanje je naša odvisnost od nekaterih surovin, ki izvirajo le od peščice proizvajalcev. Zelene in digitalne tehnologije so trenutno odvisne od številnih redkih surovin. Diverzificirati moramo dobavne verige. To je cilj našega akcijskega načrta za kritične surovine. Zato smo predlagali ustanovitev evropskega združenja za surovine,« je pojasnila predsednica.

Nazadnje je omenila uspešno sodelovanje med javnim in zasebnim sektorjem v preteklem letu ter izrazila željo po oblikovanju novih in prožnih zavezništev. Dober primer tega, da javni sektor združi moči z industrijo, je evropsko zavezništvo za baterije.

Več:

Več informacij

Datum objave
23. februar 2021