Skip to main content
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice18. november 2021Predstavništvo v Sloveniji

Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT) objavil drugi razpis v okviru svoje pilotne pobude EIT HEI.

Danes je Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT) objavil drugi razpis v okviru svoje pilotne pobude EIT HEI.

Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT) objavil drugi razpis v okviru svoje pilotne pobude EIT HEI.

Razpis bo omogočil podporo do 40 konzorcijem, ki bodo sestavljeni iz visokošolskih institucij (HEI) in neakademskih organizacij (podjetja, raziskovalni centri, javne ustanove in združenja), pri čemer bo lahko vsak konzorcij prejel financiranje do največ 1,2 milijona evrov. Rok za oddajo predlogov je 28. februar 2022.

»Visokošolske institucije so v središču evropskih inovacijskih in industrijskih ekosistemov. Dodatna podpora, ki jo skupnost EIT namenja okrepitvi inovacijskih kapacitet teh institucij po Evropi, je v celoti skladna s prednostnimi nalogami Evropske komisije. Te prednostne naloge se bodo udejanile v konkretnih aktivnostih, ki bodo pomagale doseči naš cilj podpreti novo generacijo podjetnikov in inovatorjev, ki bodo globalne izzive preoblikovali v priložnosti prihodnosti,« je pojasnila evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Marija Gabriel.

Več

 

Več informacij

Datum objave
18. november 2021
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji