Skip to main content
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice26. april 2021

Evropski teden cepljenja 2021

web_19.jpg
© EU
»Preteklo, težavno leto pandemije COVID-19 je jasno pokazalo, kako ranljivi smo vsi za novo smrtonosno bolezen, če nimamo pravih cepiv ali medicinskih tehnologij, s katerimi se običajno borimo. Že dolgo pred COVID-19 je bilo ključno orodje redno cepljenje, ki je reševalo milijone življenj in preprečevalo izčrpavajoče bolezni, zlasti med otroki. Redno cepljenje ščiti ne le cepljeno osebo, ampak tudi druge v njihovi skupnosti,« so v skupni izjavi ob evropskem tednu cepljenja 2021 opozorili evropska komisarka za zdravje in varnost hrane Stella Kiriakides in drugi predstavniki mednarodnih organizacij.

Ob tem so poudarili vlogo globalnega instrumenta za dodeljevanje cepiv COVAX in Ekipe Evropa pri zagotavljanju, da cepiva prihajajo tudi v države, ki same ne bi mogle konkurirati na svetovnem trgu cepiv.

Pozvali so tudi, naj ljudje skrbno izbirajo vir zdravstvenih informacij, naj pravočasno dobijo vsa redna cepljenja ter naj sprejmejo cepivo COVID-19 zase in svoje bližnje, saj je to naložba v bolj zdravo prihodnost in varnejši svet.

Več;

 

Več informacij

Datum objave
26. april 2021