Skip to main content
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice21. maj 2021

Evropski teden mladih na temo »naša prihodnost je v naših rokah«

eu_youth_week.jpg
© EU
Prihodnji teden bodo v okviru evropskega tedna mladih (24.–30. maj) po vsej Evropi potekali razni zanimivi dogodki in navdihujoča srečanja s poudarkom na temi »naša prihodnost je v naših rokah«.

Evropski teden mladih mladim omogoča razpravo o pomembnih temah, prispevanje k pobudam in pridobitev več informacij o priložnostih EU na področju mladine.

»Cilj tega evropskega tedna mladih je spodbujati udeležbo mladih z njihovim vključevanjem, povezovanjem in opolnomočenjem. To je odlična odskočna deska za njihove zamisli o tem, kako EU deluje zanje, in o vlogi, ki jo lahko imajo pri okrevanju po COVID-19,« je pojasnila evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Marija Gabriel.

Komisarka se bo udeležila okrogle mize (link is external) v sredo, 26. maja, ob 13.30 ter odgovarjala na vprašanja mladih o tem, kako bosta nova programa Erasmus+ in evropske solidarnostne enote ustvarila več priložnosti za mlade in spodbudila okrevanje Evrope. Vprašanja lahko zastavite tu (link is external).

Več informacij

Datum objave
21. maj 2021