Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice7. oktober 2021Predviden čas branja: 1 min

Evropski teden programiranja

Danes se s spletnim dogodkom začenja evropski teden programiranja, družbena pobuda, ki jo koordinira Komisija in ki se osredotoča na spodbujanje računalniškega mišljenja, programiranja in s tem povezanih digitalnih znanj in spretnosti primladih.

Evropski teden programiranja

Danes se s spletnim dogodkom začenja evropski teden programiranja, družbena pobuda, ki jo koordinira Evropska komisija in ki se osredotoča na spodbujanje računalniškega mišljenja, programiranja in s tem povezanih digitalnih znanj in spretnosti pri mladih. Prav tako pozornost namenja usposabljanju učiteljev. 

»Sposobnost razumeti kodo in jo tudi smiselno zapisati pomeni resnično posedovati super-znanje 21. stoletja. Vsi udeleženci evropskega tedna programiranja imajo čudovito priložnost, da pridobijo in izboljšajo znanje programiranja ali to znanje prenesejo na druge,« je dejal evropski komisar za notranji trg Thierry Breton.

Tokratni evropski teden programiranja omogoča udeležbo v 18 izzivih, ki vključujejo konkretne primere, kako prenesti programiranje v učilnice. Tisti največji navdušenci se lahko soočijo še z dodatnimi izzivi, kot je tombola, ali delijo svoje rezultate na družbenih omrežjih in na ta način osvojijo odlične nagrade. Organizatorje aktivnosti se spodbuja, da oblikujejo mreže CodeWeek4All in na ta način pridobijo certifikat odličnosti.

14. oktobra se bodo ekipe mladih programerjev iz Grčije, Irske, Italije, Romunije in Slovenije potegovale za naziv letošnjega zmagovalca hekatona evropskega tedna programiranja.

Več:

Več informacij

Datum objave
7. oktober 2021