Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice6. oktober 2022Predstavništvo v Sloveniji

Evropski teden programiranja

Code week 2021

Družbena pobuda, ki jo koordinira Evropska komisija, se osredotoča na spodbujanje računalniškega mišljenja, programiranja in s tem povezanih digitalnih znanj in spretnosti pri mladih. Prav tako pozornost namenja usposabljanju učiteljev. 

»Programiranje je jezik, ki ideje pretvarja v aplikacije in druge rešitve, ki jih ljudje po vsem svetu uporabljajo vsak dan, od razvoja medicine do učenja jezikov in dostave hrane. Evropski teden programiranja na ustvarjalen način pritegne nove generacije programerjev, ki se naučijo, kako lahko svoje ideje spremenijo v jutrišnje rešitve. Zrasel je s 300 dogodkov, ko se je začel pred 10 leti, na 78.000 lani, kar kaže na naraščajoče navdušenje nad programiranjem. Letos si prizadevamo za še večje število dogodkov po vsej EU,«  je dejal evropski komisar za notranji trg Thierry Breton

Letošnji evropski teden programiranja bo potekal od 8. do 23. oktobra. Ob številnih dogodkih povsod po Evropi ponuja tudi gradivo v 29 jezikih za podporo organizatorjem dejavnosti ter spletni »Code Week Bootcamp,« ki je posebej namenjen učiteljem od predšolske do srednješolske ravni.  

Evropski teden programiranja prispeva k cilju EU za digitalno desetletje, da bo do leta 2030 80 % prebivalstva EU imelo vsaj osnovna digitalna znanja in spretnosti.

Več:

Več informacij

Datum objave
6. oktober 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji