Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice30. november 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Globalna zdravstvena strategija EU

Evropska komisija je danes sprejela globalno zdravstveno strategijo EU

Press conference by Josep Borrell Fontelles, Vice-President of the European Commission, Stella Kyriakides and Jutta Urpilainen, European Commissioners, on the EU Global health strategy

Komisija je danes sprejela novo globalno zdravstveno strategijo EU za izboljšanje globalne zdravstvene varnosti in zagotovitev boljšega zdravja za vse v spreminjajočem se svetu. EU s strategijo krepi svojo vodilno vlogo in ponovno potrjuje svojo odgovornost za reševanje ključnih globalnih izzivov in neenakosti na področju zdravja: nedokončane agende na področju globalnega zdravja in boja proti grožnjam za zdravje v času pandemij.

V skladu s strategijo je globalno zdravje bistveni steber zunanje politike EU, kritični steber na geopolitičnem področju in osrednjega pomena za strateško avtonomijo EU. Strategija spodbuja trajnostna in smiselna enakopravna partnerstva, ki temeljijo na strategiji Global Gateway. Kot zunanja razsežnost evropske zdravstvene unije je zasnovana za usmerjanje ukrepanja EU za nemoteno zagotavljanje boljše pripravljenosti in odzivanja na grožnje za zdravje.

Več:

Več informacij

Datum objave
30. november 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji