Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice5. maj 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Javno posvetovanje o pravilih za neodvisne revizije za zelo velike spletne platforme in iskalnike

Evropska komisija je danes začela javno posvetovanje o osnutku pravil za postopke, ki se v skladu z aktom o digitalnih storitvah uporabljajo za neodvisne revizije za zelo velike spletne platforme in zelo velike spletne iskalnike

Notebook

Evropska komisija je danes začela javno posvetovanje o osnutku pravil za postopke, ki se v skladu z aktom o digitalnih storitvah uporabljajo za neodvisne revizije za zelo velike spletne platforme in zelo velike spletne iskalnike.

Neodvisne revizije so bistvene za pomoč Komisiji pri ocenjevanju izpolnjevanja vseh obveznosti iz akta o digitalnih storitvah.

V osnutku akta za posvetovanje so določena glavna načela, ki bi jih morali revizorji uporabljati pri izbiri revizijskih metodologij in postopkov, ter dodatne specifikacije za revizijo izpolnjevanja obveznosti glede obvladovanja tveganja in odzivanja na krize s strani zadevnih virtualnih spletnih platform in iskalnikov.

V posvetovanju lahko sodelujete do 2. junija letos. Po zbiranju povratnih informacij javnosti namerava Komisija pravila sprejeti do konca letošnjega leta.

Več:

Več informacij

Datum objave
5. maj 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji