Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice23. junij 2021Predviden čas branja: 1 min

Kibernetska varnost: nova skupna kibernetska enota

Evropska komisija je danes predstavila vizijo za oblikovanje nove skupne kibernetske enote, ki bo obravnavala naraščajoče število resnih kibernetskih incidentov, ki vplivajo na javne storitve, podjetja in državljane.

Cybersecurity

Napredni in usklajeni odzivi na področju kibernetske varnosti postajajo vse bolj potrebni, kajti kibernetski napadi naraščajo po številu, obsegu in posledicah, kar močno vpliva na skupno varnost. 

Skupna kibernetska enota, ki jo je v svojih političnih usmeritvah najprej najavila predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, bo povezala vire in strokovno znanje, ki so na voljo EU in državam članicam za učinkovito odvračanje in odzivanje na množične kibernetske incidente in krize.

»Kibernetska varnost je temelj digitalne in povezane Evrope. V današnji družbi je nujno usklajeno odzivanje na grožnje. Skupna kibernetska enota bo prispevala k temu cilju. Skupaj lahko resnično dosežemo napredek,« je dejala Margrethe Vestager, izvršna podpredsednica za Evropo, pripravljeno na digitalno dobo.

Skupna kibernetska enota je konkreten rezultat strategije EU za kibernetsko varnost in strategije EU za varnostno unijo.

Več:

 

 

Več informacij

Datum objave
23. junij 2021