Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice15. marec 2022Predstavništvo v Sloveniji

Konferenca o prihodnosti Evrope

Plenarna skupščina Konference o prihodnosti Evrope je med 11. in 13. marcem v Strasbourgu v Franciji razpravljala o 88 priporočilih o prihodnosti Evrope, ki so jih na predhodnih forumih izoblikovali evropski državljani in državljanke.

Participation of European Commission college members in the Plenary Session of the Conference on the Future of Europe:  Strasbourg

Plenarna skupščina Konference o prihodnosti Evrope je med 11. in 13. marcem v Strasbourgu v Franciji razpravljala o 88 priporočilih o prihodnosti Evrope, ki so jih na predhodnih forumih izoblikovali evropski državljani in državljanke. Razprave so potekale v luči ruske invazije na Ukrajino in odziva nanjo. Pogovor so se udeležili tudi ukrajinski državljani in poslanci ter predstavniki Zahodnega Balkana. Njihovi prispevki so na voljo na tej povezavi, celotno slikovno in zvočno gradivo s posameznih sej pa je dostopno tukaj.

Plenarna skupščina bo ponovno zasedala 25. in 26. marca, ko bo razpravljala o priporočilih z evropskih in nacionalnih državljanskih forumov ter prispevkih z večjezične digitalne platforme.

Več:

Več informacij

Datum objave
15. marec 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji