Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice17. junij 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Konferenca o prihodnosti Evrope

Evropska komisija je v danes sprejetem sporočilu predstavila, kako lahko ukrepa na podlagi izida Konference o prihodnosti Evrope.

Press conference by Maroš Šefčovič, Věra Jourová, and Dubravka Šuica, Vice-Presidents of the European Commission, on the Conference on the Future of Europe

Konferenca, ki se je po enem letu razprav končala 9. maja letos, je pripeljala do 49 najrazličnejših, ambicioznih in v prihodnost usmerjenih predlogov ter 326 posameznih ukrepov. Predlogi, ki pokrivajo devet širokih tematskih področij, so temeljili na priporočilih državljanov in državljank, ki so se srečevali v okviru evropskih državljanskih forumov in nacionalnih državljanskih forumov ter ki so svoje zamisli prispevali prek večjezične digitalne platforme.

Današnje sprejeto sporočilo je prvi korak nadaljnjega ukrepanja Komisije. Vključuje oceno tega, kaj je potrebno za ukrepanje na podlagi predlogov Konference, ponuja pregled nadaljnjih ukrepov in določa, kako najbolje izkoristiti spoznanja Konference ter vgraditi participativno demokracijo v pripravo politik in zakonodaje EU.

Predsednica Komisije Ursula von der Leyen je povedala: »Evropski državljani so nam postregli z bogatimi in najrazličnejšimi zamislimi za izboljšanje naše Unije: pripravili so 49 podrobnih predlogov in več kot 300 ukrepov za boljši vsakdan. Za boljšo prihodnost. Obljubili smo jim, da bomo na podlagi teh predlogov ukrepali. Danes sprejeto sporočilo je prvi korak v to smer. Vedno bom na strani tistih, ki želijo izboljšati našo Unijo.«

Več:

Več informacij

Datum objave
17. junij 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji