Skip to main content
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice10. oktober 2022Predstavništvo v Sloveniji

Kultura premika Evropo

Evropska komisija je danes začela izvajati program mobilnosti za umetnike in kulturne delavceKultura premika Evropo ter objavila prvi razpis za individualnomobilnost.

Evropska komisija je danes začela izvajati program mobilnosti za umetnike in kulturne delavce Kultura premika Evropo ter objavila prvi razpis za individualno mobilnost.    Program Kultura premika Evropo bo s skupnim proračunom v višini 21 milijonov evrov v letih 2022 do 2025 največja evropska shema mobilnosti za umetnike in kulturne strokovnjake iz vseh držav programa Ustvarjalna Evropa ter sektorjev, ki jih zajema njegov sklop Kultura.

Program Kultura premika Evropo bo s skupnim proračunom v višini 21 milijonovevrov v letih 2022 do 2025 največja evropska shema mobilnosti za umetnike in kulturne strokovnjake iz vseh držav programa Ustvarjalna Evropa ter sektorjev, ki jih zajema njegov sklop Kultura.

Program, ki ga bo v imenu Komisije izvajal Goethe-Institut, bo zajemal individualno mobilnost in gostovanje umetnikov. Nepovratna sredstva bodo približno 7.000 umetnikom in kulturnim strokovnjakom omogočila bivanje v drugih državah EU in širše za strokovni razvoj, krepitev mednarodnega sodelovanja in umetniško gostovanje. Ukrep gostovanja umetnikov se bo začel izvajati leta 2023.

Več:

Več informacij

Datum objave
10. oktober 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji