Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice12. maj 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Letna konferenca o instrumentu za tehnično podporo

Z današnjo otvoritvijo letne spletne konference o instrumentu za tehnično podporo z naslovom »Javna uprava, pripravljena na prihodnost in spremembe« se je začel nov letni cikel reformnih projektov.

Press conference by Elisa Ferreira, European Commissioner, on the newly selected reform projects under the Technical Support Instrument for 2023

Z današnjo otvoritvijo letne spletne konference o instrumentu za tehnično podporo z naslovom »Javna uprava, pripravljena na prihodnost in spremembe« se je začel nov letni cikel reformnih projektov, ki jih lahko države članice predložijo do konca letošnjega oktobra v okviru instrumenta za tehnično podporo.

Na konferenci se razpravlja o reformah, ki so potrebne za sprostitev potenciala uprav držav članic in povečanje njihove zmogljivosti, da ostanejo učinkovite, hkrati pa se prilagajajo hitro spreminjajočemu se svetu. Združuje visoke predstavnike Komisije, nacionalnih, regionalnih in lokalnih organov držav članic ter drugih institucij.

Komisija je na konferenci predstavila 12 novih vodilnih projektov za leto 2024, ki zajemajo prednostna področja EU, kot so zeleni prehod, digitalizacija ter razvoj znanj in spretnosti. Osredotočajo se zlasti na pripravo javne uprave na prihodnost, kar vključuje nadaljevanje uspešnega vodilnega projekta izmenjav za sodelovanje javnih uprav (PACE).

Na konferenci so bili predstavljeni tudi rezultati raziskave Flash Eurobarometer o stališču Evropejcev in Evropejk o potrebah po reformah. Ena ključnih ugotovitev raziskave je, da  ti cenijo, da EU zagotavlja strokovno znanje in pomaga državam članicam pri oblikovanju in izvajanju reform na številnih področjih politike. Več o rezultatih Eurobarometra je na voljo na tu.

Več:

 

Več informacij

Datum objave
12. maj 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji