Preskoči na glavno vsebino
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice12. oktober 2023Predstavništvo v Sloveniji

Medijske vsebine za mlade z mladimi

Evropska komisija je danes objavila razpis za zbiranje predlogov v vrednosti 9 milijonov evrov za spodbujanje poročanja mladim o aktualnih zadevah s čezmejnim vidikom.

Evropska komisija je danes objavila razpis za zbiranje predlogov v vrednosti 9 milijonov evrov za spodbujanje poročanja mladim o aktualnih zadevah s čezmejnim vidikom.

To je četrti letni razpis pobude, ki se je začela izvajati leta 2020 kot pilotni projekt. Namen je podpreti ustvarjanje vsebin o aktualnih zadevah za mlade Evropejce in Evropejke s popolno uredniško neodvisnostjo. Ponuja priložnost za informativne medijske in neprofitne mladinske organizacije, da začnejo ambiciozne čezmejne projekte, v katerih sodeluje vsaj pet organizacij iz petih držav članic EU, in da se preskusijo inovativni pristopi, ki vključujejo mlade Evropejce in Evropejke.

»Bistveno je, da lahko naši mediji ponudijo raznolike in zanimive vsebine, ki jih ustvarijo mladi Evropejci in Evropejke in so namenjene mladim Evropejcem in Evropejkam o temah, ki jih zadevajo,« je poudaril evropski komisar za notranji trg Thierry Breton.

Rok za prijavo je 29. januar 2024, projekti pa naj bi se začeli poleti 2024.

Več:

Več informacij

Datum objave
12. oktober 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji