Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice4. november 2021Predviden čas branja: 1 min

Nagrada ERC za sodelovanje z javnostjo pri raziskavah

Evropski raziskovalni svet (ERC) je danes, po uspešnem poskusnem tekmovanju leta 2020, zagnal drugo tekmovanje za nagrado ERC za sodelovanje z javnostjo pri raziskavah.

Nagrada ERC za sodelovanje z javnostjo pri raziskavah

Cilj je prepoznati prejemnike sredstev ERC, ki so dokazali odličnost pri vključevanju javnosti izven svojega znanstvenega področja in pri sporočanju o raziskavah, ki so financirane s strani EU.

Tri nagrade v vrednosti 10.000 evrov bodo dodeljene znanstvenikom, ki so bili najuspešnejši pri vključevanju javnosti v oblikovanje, izvajanje ali razširjanje dejavnosti, ki jih financira ERC, na področjih, kot so cepiva in podnebne spremembe.

Evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Marija Gabriel je povedala: »Evropejci se vse bolj zanimajo za znanost. Po podatkih nedavne raziskave Eurobarometer jih več kot 50 % meni, da morajo znanstveniki bolje sodelovati z javnostjo. Prejemniki sredstev ERC lahko pomagajo izpolniti ta pričakovanja in svoje raziskave približajo državljanom. Njihovo sodelovanje bo ključno, če se želimo učinkovito soočiti s sedanjimi in prihodnjimi izzivi na področju javnega zdravja, podnebnih sprememb in digitalne preobrazbe. Upam, da bo to navdihnilo več znanstvenikov, in bodo sledili njihovim korakom.«

Do sodelovanja na tekmovanju so upravičeni prejemniki sredstev ERC. Rok za oddajo prispevkov je 3. februar 2022, zmagovalci pa bodo julija razglašeni na EuroScience Open Forum (ESOF).

Več:

 

Več informacij

Datum objave
4. november 2021