Skip to main content
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice19. oktober 2022Predstavništvo v Sloveniji

Naložbe v izobraževanje in usposabljanje

Evropska komisija je objavila končno poročilo o vlaganju javnih sredstev na štirih glavnih področjih odhodkov za izobraževanje in usposabljanje v EU.

Evropska komisija je objavila končno poročilo o vlaganju javnih sredstev na štirih glavnih področjih odhodkov za izobraževanje in usposabljanje v EU: učitelji in vodje usposabljanja, izobraževalna infrastruktura, digitalno učenje ter pravičnost in vključevanje.

Evropska komisija je objavila končno poročilo o vlaganju javnih sredstev na štirih glavnih področjih odhodkov za izobraževanje in usposabljanje v EUučitelji in vodje usposabljanjaizobraževalna infrastrukturadigitalno učenje ter pravičnost in vključevanje

Strokovna skupina, ki je pripravila poročilo, izpostavlja obetavne nacionalne prakse izobraževanja in usposabljanja, ki so lahko navdih za politične odločevalce in izobraževalne ustanove po EU. Med njimi so pobude za zmanjšanje stresa učiteljev, spodbujanje njihovega dobrega počutja in izboljšanje pedagoških digitalnih kompetenc, programi prenove stavb, kakovostno izvajanje predšolske vzgoje in varstva in drugi ukrepi. 

Več:

 

Več informacij

Datum objave
19. oktober 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji