Skip to main content
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice30. november 2021Predstavništvo v Sloveniji

Napoved obsežnih projektov na področju vodika

Evropsko zavezništvo za čisti vodik je danes napovedalo vrsto obsežnih projektov, ki jih bo evropska industrija izvajala na področju vodika. Načrt, ki vključuje več kot 750 projektov, priča o velikosti in dinamiki evropske vodikove industrije.

Visit of Kadri Simson, European Commissioner, to Germany

Projekti segajo od proizvodnje čistega vodika do njegove uporabe v industriji,mobilnosti, energiji in stavbah.

Cilj dinamičnega seznama projektov je zagotoviti pregled nad projekti na področju vodika, spodbuditi nastanek evropske vodikove industrije, z omogočanjem mreženja in povezovanja, predstaviti projekte in jim zagotoviti prepoznavnost pri potencialnih vlagateljih.

Komisar za notranji trg Thierry Breton je povedal: »Čisti vodik ima ključno vlogo pri zelenem prehodu evropske industrije. Naš načrt za podporo obsežnemu uvajanju tehnologij čistega vodika do leta 2030 vključuje naložbe, podporni zakonodajni okvir ter spodbujanje partnerstva med industrijo, vladami in civilno družbo. V okviru evropskega zavezništva za čisti vodik smo razvili nabor inovativnih in izvedljivih naložbenih projektov vzdolž vrednostne verige vodika, ki jih objavljamo danes. Do leta 2025 naj bi se začelo izvajati več kot 600 projektov. Prepričan sem, da nam bodo te prodorne inovacije pomagale doseči cilje na področju podnebnih sprememb, okrepile našo industrijsko odpornost in vodilni položaj na področju tehnologije ter prispevale k ustvarjanju delovnih mest.«

Več:

 

Več informacij

Datum objave
30. november 2021
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji