Skip to main content
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice27. julij 2021

Nov interaktivni zemljevid o evropskih proizvodnih zmogljivostih za cepiva proti COVIDU-19

Danes je Evropska komisija objavila interaktivni zemljevid, ki prikazuje zmogljivosti za proizvodnjo cepiva proti COVIDU-19 v EU.

Visit of Thierry Breton, European Commissioner, to Lithuania

Zemljevid temelji na podatkih delovne skupine za povečanje proizvodnje cepiva proti COVIDU-19, podatkih pridobljenih v okviru dogodka za navezovanje stikov, ki ga je Komisija organizirala marca letos ter javno dostopnih podatkov in informacij s strani držav članic.

»Z več kot milijardo proizvedenimi odmerki cepiva je naša industrija pomagala, da je EU postala najbolj precepljeno območje na svetu ter vodilna izvoznica cepiva proti COVIDU-19. Interaktivni zemljevid, na katerem je več sto proizvajalcev, dobaviteljev in distributerjev s sedežem v EU, prikazuje širino industrijskega ekosistema ter potencial za nova industrijska partnerstva z namenom krepitve naše pripravljenosti na odzivanje v primeru izrednih zdravstvenih razmer,« je dejal komisar za notranji trg in vodja delovne skupine Thierry Breton.

Delovna skupina je podjetja razvrstila glede na njihovo poglavitno področje dejavnosti, pri čemer imajo lahko podjetja več zmogljivosti kot je navedeno na zemljevidu. Podatki na zemljevidu se bodo spreminjali in dopolnjevali, ko bodo na volje nove informacije.

Več:

Celotno sporočilo

 

Več informacij

Datum objave
27. julij 2021