Skip to main content
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice25. oktober 2021

Nova merila za podelitev znaka EU za okolje

Evropska komisija je sprejela nova merila za podelitev znaka EU za okolje za kozmetične izdelke in proizvode za nego živali.

The Logis/Floréal participatory grocery store

Merila za podelitev znaka EU za okolje zmanjšujejo okoljski vpliv proizvodov na vodo, tla in biotsko raznovrstnost ter tako prispevajo k čistemu in krožnemu gospodarstvu in okolju brez strupov.

Znak EU za okolje je zanesljiv okoljski znak odličnosti, ki ga je preverijo neodvisne tretje osebe in upošteva okoljski vpliv proizvoda skozi celotni življenjski cikel.

»Kozmetični izdelki in okolju najbolj prijazni proizvodi za domače živali lahko odslej pridobijo znak EU za okolje, kar še povečuje uspeh znaka od uvedbe leta 1992. Podjetja spodbujam, da pridobijo znak EU za okolje in izkoristijo njegov nesporen ugled. Znak pomaga potrošnike usmerjati k zanesljivim in certificiranim zelenim proizvodom in prispeva k prehodu na čisto in krožno gospodarstvo,« je dejal Evropski komisar za okolje, oceane in ribištvo Virginijus Sinkevičius.

Posodobljena merila za podeljevanje znaka EU za okolje bodo se bodo odslej uporabljala za vse kozmetične izdelke, kot je opredeljeno v uredbi o kozmetičnih izdelkih. Doslej je znak EU za okolje zajemal omejen nabor izdelkov »ki se sperejo«, kot so geli za prhanje in šamponi. Posodobljena pravila pa vključujejo tudi kozmetične izdelke, kot so kreme, olja, losjoni za kožo, kreme za sončenje in dezodoranti. V sektorju proizvodov za nego živali se lahko znak EU za okolje podeli za izdelke, ki se sperejo.

Več:

 

Več informacij

Datum objave
25. oktober 2021