Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice23. februar 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Nova pobuda evropskega zavezništva za baterije

V Bruslju je potekalo šesto srečanje na visoki ravni evropskega zavezništva za baterije, na katerem so razpravljali o napredku pri razvoju vrednostne verige baterij v Evropi in obravnavali najbolj pereče izzive na poti naprej.

Life cycle of the batteries: use and recycling

Bruslju je potekalo šesto srečanje na visoki ravni evropskega zavezništva za baterije, na katerem so razpravljali o napredku pri razvoju vrednostne verige baterij v Evropi in obravnavali najbolj pereče izzive na poti naprej. Komisija je prav tako predstavila prednostna področja dela zavezništva za baterije v letu 2022.

Na srečanju je bilo ugotovljeno, da se v državah članicah EU razvija 111 velikih projektov na področju baterij, pri čemer skupna raven naložb vzdolž celotne vrednostne verige znaša 127 milijard evrov.

Ob robu srečanja na visoki ravni je bila ustanovljena evropska akademija za baterije. Namen akademije je učinkovito usklajevati prizadevanja za preusposabljanje in izpopolnjevanje na evropski ravni ter zagotoviti takojšnjo uvedbo visokokakovostnega usposabljanja v vseh državah članicah.

Več:

Več informacij

Datum objave
23. februar 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji