Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice18. julij 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Novo partnerstvo za znanja in spretnosti v digitalnem ekosistemu

Danes so združenja EU, podjetja, organizacije, sindikati, univerze, ponudniki usposabljanja in nacionalna združenja ob podpori Komisije vzpostavili novo partnerstvo za znanja in spretnosti v digitalnem ekosistemu. Sodeluje tudi ŠC Nova Gorica.

Digital growth

Danes so združenja EU, podjetja, organizacije, sindikati, univerze, ponudniki usposabljanja in nacionalna združenja ob podpori Komisije vzpostavili novo partnerstvo za znanja in spretnosti v digitalnem ekosistemu. Znotraj partnerstva sodeluje tudi Šolski center Nova Gorica.

To novo partnerstvo bo omogočilo izpopolnjevanje in prekvalificiranje delavcev, privabilo več ljudi v digitalno industrijo ter imelo vodilno vlogo pri prilagajanju gospodarstva EU na izzive prihodnosti. Ob tem bo pomembno prispevalo k ciljem digitalnega in zelenega prehoda evropskega gospodarstva.

Digitalna znanja in spretnosti so temeljnega pomena za vsa podjetja evropskega gospodarstva, partnerstvo pa bo evropskim delavcem s pridobitvijo teh znanj in spretnosti olajšalo delovanje na današnjem nenehno spreminjajočem se trgu dela.

Po zavezah v drugih industrijskih ekosistemih je to novo partnerstvo del pakta za znanja in spretnosti, ki je ena od vodilnih pobud evropskega programa znanj in spretnosti. Pakt prispeva k enemu od treh socialnih ciljev EU, določenih v akcijskem načrtu evropskega stebra socialnih pravic, in sicer da se do leta 2030 vsaj 60 % vseh odraslih vsakoletno udeleži usposabljanj.

Več:

Več informacij

Datum objave
18. julij 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji