Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice23. november 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Objavljen razpis Erasmus+ za leto 2023: 4,2 milijarde evrov

Objavljen razpis Erasmus+ za leto 2023: 4,2 milijarde evrov

Z letnim proračunom v višini 4,2 milijarde evrov bo Erasmus+ namenil še več sredstev za vključevanje, aktivno državljanstvo, demokratično udejstvovanje ter zeleni in digitalni prehod v EU in po svetu.

Program se bo odzval na izzive, ki jih pričakujemo v letu 2023, z nudenjem pomembne podpore učečim se in izobraževalnemu osebju na begu pred vojno v Ukrajini, prizadevanji za bolj vključujoč program in nadgradnjo zapuščine evropskega leta mladih.

Od leta 2023 bo vključeval nov ukrep za podporo udeležbi športnih trenerjev v projektih mobilnosti, s čimer se bodo priložnosti za vseevropsko sodelovanje in učenje razširile neposredno na lokalne organizacije na področju množičnega športa in njihovo osebje.

Glavna značilnost programa Erasmus+ je mobilnost, zato bo naslednje leto še naprej podpiral čezmejno mobilnost učencev, dijakov srednjega splošnega ter poklicnega in strokovnega izobraževanja, študentov, učečih se odraslih, mladih v programih neformalnega učenja, izobraževalcev in osebja, da pridobijo evropsko izkušnjo z izobraževanjem in usposabljanjem. 

Več:

Več informacij

Datum objave
23. november 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji