Preskoči na glavno vsebino
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice11. avgust 2021

Odobritev skupnega nadzora nad novoustanovljenim skupnim podjetjem Slovenskih železnic, d.o.o. in EP Logistics International, a.s.

Komisija je v skladu z Uredbo EU o združitvah odobrila pridobitev skupnega nadzora nad novim skupnim podjetjem Slovenskih železnic, d.o.o. in češkega EP Logistics International, a.s. (»EPLI«) na področju intermodalnega železniškega tovornega prometa.

Železniška postaja Ljubljana

SŽ in EPLI, podjetje za energetske storitve, ki ponuja storitve železniškega tovornega prometa v več državah EU, nameravata ustanoviti novo skupno podjetje, ki ga bosta sestavljala SŽ - Tovorni promet, d.o.o. („SŽ-TP“) in Fersped, d.o.o., Slovenija. SŽ-TP ponuja konvencionalni in intermodalni železniški tovorni promet ter nekatere spremljajoče logistične storitve, povezane z železniškim prometom predvsem v Sloveniji ter v manjšem obsegu v Avstriji in na Hrvaškem. Fersped ponuja špedicijske storitve v Sloveniji.

Komisija je sklenila, da predlagana transakcija ne bi povzročila pomislekov glede konkurence zaradi omejenega učinka, ki bi ga imela na trg, saj se dejavnosti družb večinoma dopolnjujejo in se osredotočajo na različne države članice EU. Transakcija je bila preučena v okviru običajnega postopka pregleda združitve.

Več:

Več informacij

Datum objave
11. avgust 2021