Preskoči na glavno vsebino
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice21. marec 2023Predstavništvo v Sloveniji

Partnerstvo za znanja in spretnosti na področju energije iz obnovljivih virov.

Predstavniki združenj za energijo iz obnovljivih virov in čistih tehnologij so ob podpori Evropske komisije vzpostavili obsežno partnerstvo za znanja in spretnosti na področju energije iz obnovljivih virov

Predstavniki združenj za energijo iz obnovljivih virov in čistih tehnologij so ob podpori Evropske komisije vzpostavili obsežno partnerstvo za znanja in spretnosti na področju energije iz obnovljivih virov.

Partnerstvo si bo prizadevalo, da bi delavci in delavke v Evropi pridobili znanja, potrebna za proizvodnjo in upravljanje tehnologij za energijo iz obnovljivih virov, da bi dosegli energetske in podnebne cilje EU za leto 2030 in podnebno nevtralnost do leta 2050. Med cilji so ustvarjanje kakovostnih delovnih mest in poklicnih poti v Evropi, oblikovanje političnih priporočil za pospešitev razvoja spretnosti ter vključevanje nacionalnih organov, izobraževalnih ustanov in platform za usposabljanje. 

Leta 2020 je bilo v sektorju energije iz obnovljivih virov v EU zaposlenih približno 1,3 milijona ljudi, potrebe po usposobljenem kadru pa naj bi se v prihodnosti povečale. 

Več:

Več informacij

Datum objave
21. marec 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji