Preskoči na glavno vsebino
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice19. julij 2022Predstavništvo v Sloveniji

Pobuda za zavezanost zeleni potrošnji

Evropska komisija je danes, leto dni po njeni uvedbi, objavila prva poročila o napredku podjetij, ki sodelujejo pri pobudi za zavezanost zeleni potrošnji.

zelena potrošnja

Evropska komisija je danes, leto dni po njeni uvedbi, objavila prva poročila o napredku podjetij, ki sodelujejo pri pobudi za zavezanost zeleni potrošnji. Med podjetji, ki so se prostovoljno zavezala, da bodo še naprej podpirala trajnostno potrošnjo, ki presega zakonske zahteve, so npr. Ceconomy, Colruyt Group, Décathlon, Erste Group, LEGO, L’Oréal, Phillips.

Med ukrepi tako med drugim najdemo prakse, ki vključujejo povečanje uporabe energije iz obnovljivih virov pri proizvodnji električne energije in spodbujanje prepoznavnosti trajnostnih proizvodov za trgovce na drobno.

Komisar za pravosodje Didier Reynders je dejal: »Lani smo povabili podjetja vseh velikosti, naj se pridružijo našim prizadevanjem za pomoč potrošnikom pri sprejemanju bolj zelenih odločitev. Danes sem vesel prvih poročil o napredku – zahvaljujoč potrošnikom so ukrepi podjetij za zmanjšanje ogljičnega odtisa in izboljšanje trajnosti proizvodov bolj pregledni. Podjetja spodbujam, naj se pridružijo naši zavezi; le s sodelovanjem lahko dodatno spodbudimo trajnostno potrošnjo po vsej EU.«

Več informacij

Datum objave
19. julij 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji