Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice15. julij 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Pomoč za hude gozdne požare na Portugalskem, v Franciji in Albaniji

Mehanizem EU na področju civilne zaščite še naprej usmerja podporo za boj proti hudim gozdnim požarom na Portugalskem, v Franciji in Albaniji.

gasilni helikopter

Mehanizem EU na področju civilne zaščite še naprej usmerja podporo za boj proti hudim gozdnim požarom na Portugalskem, v Franciji in Albaniji.

To sredo sta bili tako iz Italije na Portugalsko mobilizirani še dve letali za gašenje požarov. Center za usklajevanje nujnega odziva je mobiliziral tudi dve tovrstni letali iz grške flote rescEU, ki bosta v pomoč Franciji pri požarih v jugozahodni regiji države, in tudi v Albanijo sta bili včeraj in danes napoteni še dve letali za gašenje požarov.

»Kljub zelo težkim razmeram po vsej Evropi, ki so se zaradi ekstremnih temperatur še poslabšale, države članice izkazujejo močno solidarnost. V mislih smo z vsemi prizadetimi in tistimi, ki se prvi odzovejo in v spopadih s požari tvegajo svoja življenja,« je poudaril evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič.

Poleg tega satelit v okviru programa EU Copernicus za izredne razmere pomaga pri izdelavi zemljevidov za oceno škode na prizadetih območjih na Hrvaškem, Portugalskem in v Španiji.

Več:

Več informacij

Datum objave
15. julij 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji