Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice2. junij 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Poročilo o izvajanju in vplivu instrumenta SURE

2020 je SURE, instrument Evropske komisije v vrednosti skoraj 100 milijard evrov za zaščito delovnih mest in dohodkov, ki jih je prizadela pandemija COVID-19, podprl približno 31,5 mio zaposlenih in samozaposlenih ter več kot 2,5 mio podjetij.

work

Leta 2020 je SURE, instrument Evropske komisije v vrednosti skoraj 100 milijard evrov za zaščito delovnih mest in dohodkov, ki jih je prizadela pandemija COVID-19, podprl približno 31,5 milijona zaposlenih in samozaposlenih ter več kot 2,5 milijona podjetij

Države članice je učinkovito spodbudil k vzpostavitvi obsežnih in ambicioznih shem skrajšanega delovnega časa in podobnih ukrepov na nacionalni ravni, ki so omogočili podjetjem, da obdržijo zaposlene in spretnosti, ter podprli samozaposlene.

Današnje, končno polletno poročilo o izvajanju in vplivu instrumenta SURE kaže, da je bil ta ključnega pomena tako za ublažitev vpliva pandemije leta 2020 kot za spodbuditev naglega gospodarskega okrevanja v letu 2021, ki je bilo hitrejše kot po prejšnjih krizah. SURE se je iztekel 31. decembra lani.

V okviru instrumenta SURE je bilo 19 državam članicamtudi Sloveniji, izplačane skupno 98,4 milijarde evrov finančne pomoči, torej skoraj 100 milijard evrov, kar je celotna vrednost instrumenta.

Več:

Več informacij

Datum objave
2. junij 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji