Skip to main content
Logotip Evropske komisije
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice13. september 2023Predstavništvo v Sloveniji

Posojila za podporo trajnostne verige preskrbe s hrano in ekoloških kmetov

Evropska investicijska banka (EIB) je v okviru programa InvestEU španskemu podjetju CrowdFarming zagotovila 22 milijonov evrov tveganega posojila za podporo trajnostne verige preskrbe s hrano in ekoloških kmetov v Evropi.

Visit of Frans Timmermans, Executive Vice-President of the European Commission, to La Ferme du Pré

Podjetje, ki je močno prisotno v Franciji, Nemčiji, Avstriji in Italiji in ki deluje kot spletna platforma, trenutno sodeluje z več kot 300 kmeti iz 13 evropskih držav, ki prodajajo končnim potrošnikom brez posrednikov.

Financiranje EIB bo pomagalo spodbuditi raziskovalne, razvojne in inovacijske dejavnosti podjetja z okrepitvijo njegovega digitalnega trga in razvojem orodij, ki spodbujajo trajnostne kmetijske prakse po vsej Evropi ter bolj trajnostno in pravično verigo preskrbe s hrano.

»Program InvestEU ima ključno vlogo pri pomoči podjetjem po vsej Evropi pri dostopu do financiranja, ki ga potrebujejo. S tem sporazumom spodbujamo gospodarsko rast in ustvarjanje delovnih mest, hkrati pa zagotavljamo, da bo vse več španskih podjetij v ospredju pri vzpostavljanju bolj trajnostnega, inovativnega in učinkovitega prehranskega sistema. Ta pobuda je dober primer, kako lahko okrepimo prizadevanja za doseganje naših okoljskih ciljev in okrepitev konkurenčnosti EU,« je pojasnil evropski komisar za gospodarstvo Paolo Gentiloni.

Več:

 

Več informacij

Datum objave
13. september 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji