Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice28. oktober 2021Predviden čas branja: 1 min

Potrdila o COVID-19, ki jih izdajata Armenija in Velika Britanija, odslej enakovredna evropskemu digitalnemu covidnemu potrdilu.

Danes začnejo veljati odločitve, ki potrjujejo, da so potrdila o COVID-19, ki jih izdajata Armenija in Velika Britanija, enakovredna evropskemu digitalnemu covidnemu potrdilu.

EU Digital COVID Certificate - Use for travel, Greece

To pomeni, da bosta omenjeni državi in njuni ozemlji povezani v tehnični sistem EU, njihova potrdila o COVID-19 v EU pa bodo sprejeta pod enakimi pogoji, kot evropsko digitalno covidno potrdilo. Hkrati bodo oblasti teh držav in ozemelj za potovanje iz EU na svoje območje sprejele evropsko digitalno covidno potrdilo.

Evropski komisar za pravosodje, Didier Reynders, je dejal: »Evropsko digitalno covidno potrdilo je omogočilo varnejše potovanje. Postalo je vodilni mednarodni standard: s sistemom je povezanih 45 držav na štirih celinah. Pričakujemo, da se bo število povečalo v prihodnjih tednih in mesecih. Odprti smo, da se našemu sistemu pridružijo tudi nove države.«

Danes sprejeti odločitvi bosta začela veljati jutri, 29. oktobra 2021. Več informacij o evropskem digitalnem covidnem potrdilu je na voljo na tej povezavi.

Več:

Več informacij

Datum objave
28. oktober 2021