Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice29. november 2021Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Predsednica von der Leyen nagovorila generalno skupščino Svetovne zdravstvene organizacije

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je danes nagovorila generalno skupščino Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), ki se med 29. novembrom in 1. decembrom sestaja na drugem izrednem zasedanju.

Participation of Ursula von der Leyen, President of the European Commission, at the World Health Assembly, via videoconference

Predsednica je pozdravila odločitev skupščine o začetku pogajanj glede oblikovanja mednarodnega instrumenta, s katerim se bo okrepilo preprečevanje, odzivanje in pripravljenost na pandemije. Prav tako je ponovila zavezo EU k ohranjanju pravičnosti, dobrega upravljanja, večstranskega sodelovanja in solidarnosti kot edinega načina za izhod iz sedanje zdravstvene krize. Južno Afriko je po pojavu različice omikron izpostavila kot primer uspešnega mednarodnega sodelovanja v času čezmejnih nevarnosti za zdravje.

Evropska unija in države članice si bodo še naprej prizadevale doseči svetovni cilj 70-odstotne precepljenosti v letu 2022 in podpirale krepitev zmogljivosti za razvrščanje, testiranje, zdravljenje in cepljenje.

Več:

Več informacij

Datum objave
29. november 2021
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji