Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice17. november 2021Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Razpis programa Evropska solidarnostna enota

Evropska komisija je danes objavila razpis za zbiranje predlogov v okviru programa Evropska solidarnostna enota za leto 2022.

#EUSolidarityCorps

Evropska komisija je danes objavila razpis za zbiranje predlogov v okviru programa Evropska solidarnostna enota za leto 2022Evropska solidarnostna enota je program EU za mlade, ki želijo sodelovati v solidarnostnih aktivnostih na najrazličnejših področjih, od pomoči prikrajšanim ljudem do prispevanja k zdravstvenim in okoljskim ukrepom, po vsej EU in širše.

Razpis udeležencem omogoča tudi sodelovanje v operacijah humanitarne pomoči po vsem svetu, da bi se razvila solidarnost med organizacijami in prostovoljci v državah EU ter ljudmi in skupnostmi zunaj Unije. Ta novi sklop mednarodnih projektov se imenuje Evropska prostovoljska enota za humanitarno pomoč.

Podpredsednik za spodbujanje evropskega načina življenja Margaritis Shinas je povedal: »Solidarnost je ključna vrednota v naši Uniji in v naših odnosih s partnerji po vsem svetu. Evropska solidarnostna enota v projekte prostovoljstva vključuje mlajšo generacijo. Ta življenjska izkušnja mladim omogoča, da pomagajo skupnostim in pustijo svoj pečat. Zelo sem ponosen, da se program razvija in prvič vključuje tudi operacije humanitarne pomoči. Mladi imajo moč, da spremenijo svet, Komisija pa jim pri tem pomaga.«

Razpis, ki bo v evropskem letu mladih 2022 mladim omogočil še več priložnosti za solidarnost, daje na voljo skoraj 139 milijonov evrov.

Skupni proračun programa Evropska solidarnostna enota za obdobje 2021–2027 znaša milijardo evrov. Ta program EU bo v sedemletnem obdobju najmanj 270.000 mladim omogočil, da sodelujejo v solidarnostnih ukrepih.

Več:

Več informacij

Datum objave
17. november 2021
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji