Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice2. junij 2023Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Rezultati razpisa ukrepov Marie Skłodowske-Curie za izmenjavo osebja

Evropska komisija je danes objavila rezultate lanskega razpisa ukrepov Marie Skłodowske-Curie za izmenjavo osebja

Marie Sklodowska Curie actions - evropska sredstva za podoktorske raziskovalce (Foto: stilizirana grafika z znanstvenimi elementi)

Evropska komisija je danes objavila rezultate lanskega razpisa ukrepov Marie Skłodowske-Curie za izmenjavo osebja73 izbranim projektom mednarodnega raziskovalnega sodelovanja bo namenjenih skupno 77,5 milijona evrov za spodbujanje sodelovanja med akademskimi in neakademskimi organizacijami v EU in po svetu, da bi spodbudili inovacije in prenos znanja. 

Dodeljena sredstva bodo raziskovalcem ter upravnemu, tehničnemu ali vodstvenemu osebju, vključenemu v raziskovalne dejavnosti, omogočila odhod v tujino in širitev njihovih poznanstev, izmenjavo znanja in izvajanje vrhunskih raziskav. To bo priložnost za preskušanje novih zamisli, izdelkov, storitev in procesov. 

Izbrani programi zajemajo veliko znanstvenih disciplin in bodo izvajali raziskave na področjih, kot so uporaba nanomedicine za zdravljenje različnih pljučnih bolezni, prehod na omrežja 6G in njihov zagon ali vključitev znanja avtohtonih prebivalcev v univerzitetne učne načrte, raziskave in oblikovanje politik. Letošnji projekti vključujejo 656 organizacij s sedežem v 76 državah, vključno s 160 podjetji ter 104 malimi in srednjimi podjetji. 

Vseživljenjsko učenje je ena od prednostnih nalog evropskega leta znanj in spretnosti 2023, ki bo osredotočeno na pomoč ljudem pri pridobivanju novih znanj in spretnosti za kakovostna delovna mesta.

Več:

 

Več informacij

Datum objave
2. junij 2023
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji