Preskoči na glavno vsebino
Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
Novice29. september 2022Predstavništvo v SlovenijiPredviden čas branja: 1 min

Septembrski sveženj kršitev

Evropska komisija je danes objavila redni sveženj odločitev o postopkih zoper države članice, ki niso izpolnile obveznosti iz prava EU.

Justice

Evropska komisija je danes objavila redni sveženj odločitev o postopkih zoper države članice, ki niso izpolnile obveznosti iz prava EU. Namen teh odločitev, ki se nanašajo na različne sektorje in področja politik EU, je zagotoviti ustrezno uporabo prava EU v dobro državljanov in podjetij.

Komisija je danes zaključila 107 zadev, pri katerih je z zadevnimi državami članicami razrešila težave, tako da postopka ni treba nadaljevati.

Slovenija je vključena v osem postopkov, in sicer s področja okolja in ribištva (odpadki); pravosodja (zaščita žvižgačev; varstvo potrošnikov; prenos direktive o prodaji blaga in direktive o digitalnih vsebinah); energije in podnebja (prenos direktive o energijski učinkovitosti); mobilnosti in prometa (evropsko elektronsko cestninjenje; cestni promet –  izvajanje pravil o napotitvi voznikov) ter konkurence in državnih pomoči (učinkovitost izvrševanja nacionalnih organov, pristojnih za konkurenco).

Več informacij o postopku EU za ugotavljanje kršitev je na voljo tukaj, več informacij o vseh sprejetih odločitvah pa v registru odločitev o kršitvah.

Več:

Več informacij

Datum objave
29. september 2022
Avtor
Predstavništvo v Sloveniji